Välkommen!

Välkommen alla Aston Martin-älskare till Astonmartinclub.se! Än så länge så händer inte så jättemycket på denna sida men tanken är att denna webbplats skall bli levande plattform för alla oss Aston Martin-älskare som finns i Sverige. Men tillsvidare så får du hålla till godo med att läsa en kort text om Aston Martin och dess historia. Vill du se de senaste Astin Martin modellerna? Isåfall kan vi varmt rekommendera Aston Martins officiella hemsida. Detta är med andra ord inte någon officiell sida från Aston Martin – sidan har förövrigt inget som helst samröre med företaget bakom Aston Martin. Vi älskar helt enkelt bara Aston Martin!

Tips: Glöm inte byta vinterdäck i tid, här kan du läsa mer om vinterdäck datum 2020

Historik

aston martin db 11

Aston Martin DB 11 – Cool bil!

Företaget bakom sportbilsmärket Aston Martin heter Aston Martin Lagonda Ltd och de är en brittisk biltillverkare som grundades 1913 av Robert Bamford samt Lionel Martin. Både fabrik och huvudkontor i Gaydon, England. Sedan 2003 har företaget varit baserat här. 1947 blev både Aston Martin och bilmärket Lagonda uppköpta av traktor-tillverkaren David Brown och i samband med samlades de båda märkena i ett och samma bolag.

Under 1950-talet så var Aston Martin väldigt populära och märket var det näst största engelska bilmärket inom sportbil-racing efter Jaguar. Under 1960-talet så gjorde företaget en misslyckad satsning på F1 som sedermera lades ned. Lyckade samarbeten med kändisar såsom Beatles och James Bond ökade dock Aston Martins attraktionskraft.

1970 – fram till idag präglades av ekonomiska svårigheter och många ägarbyten. Genom åren har dock många populära och legendariska bilmodeller tagits fram och dessa har flitigt synts i framförallt Bond-filmer.